Verimliliğin İşletmeler Açısından Önemi

Verimlilik
1. Verimlilik, işletmenin başarı derecesini ve kârlılık durumunu gösterir. Piyasa koşullarına zamanında uyum gösteren bir işletmenin basan 11 olmasında en etken faktör; o işletmenin teknolojik gelişmeye ayak uydurarak gerçek maliyetlerini düşürmesi, diğer bir deyişle bi­rim ürün üretimi için kullanılan girdi hacmini azaltmasıdır. Girdi ve çıktı arasındaki oran verimlilik olarak tanımlandığına göre, işletmenin başarısı verimlilik artışına bağlıdır denilebilir. Belli miktarda girdiler karşısında üretimdeki artışlar, diğer bir deyişle, verimlilikteki artışların en büyük nedeni teknolojik gelişmedir.
Serbest rekabete dayanan bir ekonomide işletmelerin uzun dönemlerdeki kârlılık oranları, verimliliklerini yansıtan bir Ölçüt ola­rak kabul edilebilir. Serbest rekabet piyasasında tüm işletmeler aynı fiyatlarla karşılaştıkları için, bu işletmelerin kâr oranlarındaki artışlar girdilerin gerçek maliyetlerinin azalması, yani verimliliğin artışına bağlıdır.
2. Verimlilik, işletme yönetimi açısından da önemlidir: Verimlilik oranları ve verimliliğin ölçülmesi işletmelerin genel işleyişlerini ve başarı derecesini ortaya koyan önemli göstergelerdir. Bu nedenle, ve­rimlilik oranları ve verimliliğin ölçülmesi işletme yöneticileri için et­kin bir denetim aracı olarak kullanılabilir. Özellikle, günümüzde, işletmelerde yönetimin ekonomik ve teknik yönlerinin birbirini tamam­layacak şekilde önem kazandığı, buna karşın yöneticilerin çok kez tek­nik konular dışında ekonomik konularda yabancı kalmaları olasılığı dikkate alındığında; verimlilik ve verimliliğin ölçülmesinin yöneticiye gerek teknik, gerekse ekonomik sorunları çözmede yardımcı bir araç olacağı gerçektir.
Gemlik Zeytini

Gemlikte Kiralık Vinç

Gemlik’te Kiralık
 Asansör

Gemlik Kiralık Otobüs

Gemlik Su Arıtma

Gemlik Dış Cephe Boyası

Gemlik İnşaat ve Müteahhitlik

Gemlik Kuru Temizleme

Mantolama Uygulamaları

Gemlik Kiralık Tekne

Gemlik kiralık jcb

Gemlik Temizlik Firması

Gemlik Dekorasyon işleri

Gemlik Havadan Görünüşü

Gemlik Çamaşır Yıkama Hizmeti

Gemlik te Halı Yıkama

Gemlikte Kiralık Forklift

Ev Temizliği Gemlik

Gemlik Hafriyat İşleri

Gemlik Duvar Kağıdı

Çatı Tamiri ve Bakımı

Tezgah Üstü Su Arıtma Cihazları

Gemlik Evden Eve Nakliyat

Gemlik Fayans Ustası

Gemlik Lamine Parkeci

Gemlik Tadilat İşleri

Share:

0 yorum